micro:bit

A microbit egy programozható kis számítógép, melynek a szíve egy Arm Cortex M0 processzor. A panel fel van szerelve mindenféle digitális eszközzel, melyeket szabadon fel lehet használni egy alkalmazás elkészítéséhez. A microbit egyszerűen, egy USB kábel segítségével csatlakoztatható bármilyen számítógéphez.

Processzor – A microbit szíve egy Arm Cortex M0 processzor, mely 16 MHz-en ketyeg. Tartozik hozzá egy 256k bájtos memória. Ez lesz az otthona az általatok megírt programnak.

Nyomógombok – A microbiten három gomb található. A hátoldali egy reset gomb, tehát újra indítja a készüléket. Az előlapi két nyomógomb szabadon felhasználható a programotokban.

LED kijelző – A 5×5-ös LED kijelzőt szintén szabadon lehet programozni. Animációk, szövegek, képek jeleníthetők meg rajta, de az egyes pontokat külön is lehet kezelni, így jópofa játékok készíthetők.

USB csatlakozó – Az USB csatlakozón keresztül lehet a programot letölteni a microbitbe, valamint áramforrást is biztosít a készüléknek amíg az a számítógéphez van csatlakoztatva. USB-n keresztül adatot is lehet küldeni a micro:bit és a számítógép között.

Iránytű – Mágneses térerősség érzékelő. A Föld mágneses irányát is meg tudja állapítani egy gyors kalibrálás után és a közelébe helyezett mágnest is érzékeli.

Gyorsulás érzékelő – Ez a szenzor három mozgatási irányt érzékel és meg tudja mondani, hogy a microbit merre van megdöntve, illetve bizonyos gesztusokat is érzékel pl: rázás,szabadesés.

Rádió – A microbit fel van szerelve egy kis rádióval, ami egyszerű rádiós és bluetooth-os kapcsolatot is kezelni tud. A rádió segítségével a microbit kommunikálni tud a többi microbittel.

Csatlakozók – A panel alján egy fésűszerű érintkezőrendszer van. Ezen keresztül lehet más eszközöket, kiegészítőket, robotokat csatlakoztatni a microbithez.